Kamp Nijhuis verwijt boze vrouw stalking en gaat imago-schade claimen
Scheidsrechter komt met tegenaanval

Kamp Nijhuis verwijt boze vrouw stalking en gaat imago-schade claimen

24-10-2014 19:12
3

Bas Nijhuis maakt een moeilijke periode door. De scheidsrechter zou een vrouw zware mishandeling hebben toegebracht, maar volgens diens advocaat is er van de andere kant sprake van stalking. RTV Oost meldt dat er een klacht volgt wegens imago-schade.

Eerder op de dag werd duidelijk dat de vrouw aangifte heeft gedaan tegen Nijhuis vanwege zware mishandeling en chantage. Eind september zou er een tik zijn uitgedeeld toen zij op het erf van de leidsman wilde praten over hun verbroken relatie. Advocaat Rob Oude Breuil claimt een 'sterke zaak' te hebben vanwege meerdere bewijzen van de mishandeling. Of er is gedreigd met publicatie van naaktfoto's blijft in het midden.

De advocaat van Nijhuis heeft evenwel een andere lezing. Volgens Robert Speijdel zou niet de scheidsrechter maar de vrouw agressief zijn geworden. Daarbij werd zijn auto vernield en zou hijzelf ook fysiek zijn getroffen. Tevens zouden er intimiderende berichten zijn gestuurd aan zijn adres.

Speijdel is op zijn beurt van mening dat juist Nijhuis, die kan rekenen op steun van de KNVB, uitstekende papieren bezit. Volgens de advocaat was hij aan het bellen tijdens het bezoek van de schreeuwende vrouw en zou dat aantoonbaar zijn op basis van foto's. Nijhuis wil na melding ook aangifte doen bij de politie.