FC Volendam blijft koplopers in de nek hijgen na knappe overwinning
De Graafschap komt vroege achterstand niet te boven

FC Volendam blijft koplopers in de nek hijgen na knappe overwinning

24-10-2014 22:08
1

FC Volendam heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Jupiler League. De ploeg van trainer Johan Steur was op eigen veld met 2-1 te sterk voor De Graafschap. Henk Veerman en Kevin Brands zetten de thuisploeg in de eerste helft op 2-0. Jerry van Ewijk deed vlak voor tijd wat terug, maar de zege voor Volendam kwam niet meer in gevaar.

Volendam blijft door de zege in het spoor van koploper NEC en nummer twee Roda JC. De Volendammers staan op de derde plaats en hebben evenveel punten (25) als Roda, maar een wedstrijd meer gespeeld. NEC heeft twee punten meer en evenals Roda een duel minder dan Volendam gespeeld.

Achter Volendam doet ook FC Eindhoven mee om de bovenste plaatsen. De Brabanders wonnen de uitwedstrijd tegen Telstar afgetekend met 5-0. Joey Sleegers en Anthony van den Hurk voor rust en Maxime Gunst, Branco van den Boomen en Tom Boere na de pauze verzorgden de productie voor Eindhoven, dat 1 punt achterstand heeft op Volendam.

FC Emmen won thuis met 3-0 van Jong FC Twente, door doelpunten van Cas Peters, Roland Bergkamp en Boy Deul. Emmen nestelde zich door die zege steviger in de subtop. Richairo Zivkovic dacht Jong Ajax aan de zege op Jong PSV te helpen, maar de Eindhovenaren kwamen vlak voor tijd terug tot 1-1 via Steven Bergwijn.

Almere City FC won thuis met 3-2 van Helmond Sport. FC Den Bosch versloeg Fortuna Sittard op eigen veld met 1-0. Fortuna zakte naar de laatste plaats, Helmond is voorlaatste.