Ajax, PSV en Feyenoord leveren kandidaten voor Golden Boy Award
Prestigieuze prijs voor grootste talent van Europa

Ajax, PSV en Feyenoord leveren kandidaten voor Golden Boy Award

24-10-2014 23:50
6

De Italiaanse krant Tuttosport heeft drie spelers uit de Eredivisie genomineerd voor de jaarlijkse Golden Boy Award. Die prijs wordt uitgereikt aan het meest indrukwekkende, uit Europa afkomstige talent van het seizoen. De traditionele top-drie, Ajax, PSV en Feyenoord, leveren een kandidaat.

PSV-linksback Jetro Willems, Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena en Ajax-spits Arkadiusz 'Arek' Milik hebben een plaatsje in de lijst van de krant gekregen. Uiteindelijk beslissen journalisten van meerdere kranten, waaronder De Telegraaf, wie de award krijgt uitgereikt. Dit jaar lijkt Raheem Sterling van Liverpool de beste papieren te hebben, terwijl ook Calum Chambers (Arsenal), Lazar Markovic (Liverpool), Munir El Haddadi (FC Barcelona) en Adnan Januzaj (Manchester United) belangrijke gegadigden zijn.

Rafael van der Vaart is de enige Nederlander die ooit beslag wist te leggen op de prijs. De toenmalig speler van Ajax deed dat in 2003, toen de award voor het eerst werd uitgereikt. Daarna wonnen achtereenvolgens Wayne Rooney, Lionel Messi, Francesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco en Paul Pogba de Golden Boy Award.