Feyenoord-killer was volgens Van Geel 'geen nummer 9, geen 10, maar een 9,5'
Kramaric naast Feyenoord ook aangeboden bij AZ, Heerenveen, Ajax en PSV

Feyenoord-killer was volgens Van Geel 'geen nummer 9, geen 10, maar een 9,5'

25-10-2014 08:15
4

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, voelde zich vrijdag genoodzaakt te reageren op de berichtgeving rondom HNK Rijeka-spits Andrej Kramaric. De man die donderdag drie keer scoorde tegen de Rotterdammers, was in de zomer voor weinig geld op te halen. Van Geel ontkent die lezing stellig, maar dat is volgens het Algemeen Dagblad niet juist.

Volgens Van Geel was Kramaric één van de vijftig spitsen die werd aangeboden, hij bleek echter al snel onhaalbaar. De kleine club uit Kroatië wilde volgens Van Geel niet praten over een vertrek van de aanvaller. Dat is volgens het Algemeen Dagblad 'een lezing die volgens diverse goed ingevoerde bronnen meteen naar het rijk der fabelen kan worden verwezen'.

De 23-jarige spits werd niet alleen aangeboden bij Feyenoord, ook bij AZ, Heerenveen, Ajax en PSV werd hij onder de aandacht gebracht. Daarbij liet men weten dat Kramaric volgens een clausule in zijn contract voor twee miljoen euro zou mogen vertrekken. Feyenoord wist dat en kende de spits, maar liet meteen weten niet geïnteresseerd te zijn. Van Geel liet in de zomermaanden aan de zaakwaarnemers van de spits weten in hem geen pure spits (nummer 9) of schaduwspits (nummer tien) te zien. Het was iemand er tussenin (een 9,5). Daar had men in Rotterdam geen behoefte aan.

Opmerkelijk is dat uiteindelijk Colin Kazim-Richards werd gehaald als opvolger van Graziano Pellè, terwijl ook hij tussen een echte spits en schaduwspits in zit. Volgens het AD gebruikt Van Geel de website van zijn club om de schade over de verhalen rondom Kramaric te repareren. 'Maar de feiten liggen anders. Kramaric was in de zomer nog financieel haalbaar voor Feyenoord. Sterker nog, hij was zelfs een stuk goedkoper dan de dure bankzitter Bilal Basaçikoglu'.