Van Gaal kan verdediger vergeten: Ik wil mijn carrière bij Barcelona beëindigen
"Ik ben fan van Barcelona, al sinds ik een kind was, en ik wil blijven"

Van Gaal kan verdediger vergeten: "Ik wil mijn carrière bij Barcelona beëindigen"

25-10-2014 10:06

Gerard Piqué keert niet terug naar Manchester United. De verdediger van FC Barcelona heeft zaterdag laten weten dat Louis van Gaal zijn komst moet vergeten.

Volgens de geruchten zou Manchester United een bod van 25 miljoen euro voorbereiden om Piqué te verleiden tot een rentree op Old Trafford. De Spanjaard is onder Luis Enrique niet helemaal zeker van een basisplek en dus zag Man Utd kansen. 

De 27-jarige Piqué zegt echter dat de pogingen zinloos zijn. "Ik heb daar veel vrienden achtergelaten en was erg blij, ook al speelde ik niet zoveel als ik had gehoopt. Maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn carrière bij Barcelona wil beëindigen."

"Als het mogelijk is, wil ik hier mijn hele leven spelen", vervolgt de international tegen The Daily Star. "Als de geruchten kloppen, ben ik erg blij dat United me terug wil. Maar op dit moment denk ik niet na over een vertrek. Ik ben fan van Barcelona, al sinds ik een kind was, en ik wil blijven."

"Dat was f*cking zwaar"
Piqué erkent wel dat hij een uitdaging te overwinnen heeft in Camp Nou. "Dat is de eerste keer. Ik had natuurlijk Rio Ferdinand en Nemanja Vidic voor me bij Barcelona. Zij pakten nooit een rode kaart, waren nooit geblesseerd. Dat was f*cking zwaar."

"Maar nu is het de eerste keer dat ik bij Barcelona misschien niet zoveel speel als ik zou willen. Toch ben ik echt blij met de manier waarop ik speel. Als je elke wedstrijd ziet die ik heb gespeeld, kun je zien dat ik een heel hoog niveau heb gehaald", besluit hij.