Ik wilde zó ontzettend graag doorbreken bij Feyenoord en nu wil ik meer
"Na dat seizoen voelde ik dat ik toe was aan een kans in De Kuip"

"Ik wilde zó ontzettend graag doorbreken bij Feyenoord en nu wil ik meer"

25-10-2014 10:26

Elvis Manu keert zondag met Feyenoord terug bij de club waar hij doorbrak, SC Cambuur. Dankzij het halfjaar in Friesland kreeg de aanvaller het vertrouwen dat hij nodig had. Hij is de club dan ook bijzonder dankbaar voor de kans die zij hem boden.

"Dwight Lodeweges en later Henk de Jong bleken precies de mensen die ik nodig had", zegt Manu in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die trainers gaven mij zoveel vertrouwen. Na dat seizoen voelde ik dat ik toe was aan een kans in De Kuip."

Die kans kreeg hij en pakte hij met beide handen aan. Vooral zijn goals in Europa gaven hem bij het Legioen een heldenstatus. "Het is echt heel apart, ik voel zoveel steun. Mensen worden enthousiast als ze mij zien", aldus de 21-jarige voetballer, die zich echter niet op een roze wolk waande.

"Maar de eerste maanden van de competitie liepen wel goed. Ik wilde zó ontzettend graag doorbreken bij deze club. Nu ik er sta, wil ik alleen maar meer. Zeker na dat onnodige verlies in Kroatië wil ik heel snel iets rechtzetten", besluit Manu.