De Boer legt reserverol en transferwens uit: Wordt steeds benauwder voor Niklas
"Dus natuurlijk staan we open voor een wintertransfer"

De Boer legt reserverol en transferwens uit: "Wordt steeds benauwder voor Niklas"

25-10-2014 10:51
7

Het heeft er alle schijn van dat Niklas Moisander niet langer zeker is van een plek in de basis van Ajax. Stefano Denswil staat zaterdag tegen Go Ahead Eagles zeer waarschijnlijk aan de aftrap. Frank de Boer geeft uitleg.

De Boer anticipeert alvast op een winters vertrek van Moisander, die een aflopend contract heeft. "We kennen de filosofie", zegt de trainer in De Telegraaf. "Als iemand in zijn laatste contractjaar zit, willen we hem verkopen. Alleen als het gat tussen de nummer één en twee op die positie heel groot is, kiezen we eieren voor ons geld."

Dat laatste lijkt echter niet het geval. "We hebben met Jairo Riedewald, Nick Viergever en Denswil goede alternatieven. Dus natuurlijk staan we open voor een wintertransfer", maakt de oefenmeester duidelijk. Denswil ontwikkelt zich bovendien uitstekend. "Ik ben sowieso iemand die jongens de kans geeft als ze zich goed manifesteren op trainingen en in Jong Ajax. Wanneer de tijd er rijp voor is om iemand het gevoel te geven dat hij er echt bij hoort – dat kun je ook roteren noemen – dan zal ik dat niet laten."

Op basis van deze uitspraken lijkt het er wel op dat Moisander in elk geval voorlopig nog eerste keus is. De vraag is echter voor hoelang nog. "Stefano doet het in Jong Ajax en op de trainingen heel goed op dit moment. Ik moet zeggen: als hij zich zo blijft ontwikkelen, wordt het steeds benauwder voor Niklas", aldus De Boer.