Volop lof voor 'fantastische' Tadic: Hij kan de assistkoning van Engeland worden
"Tadic is zeer getalenteerd"

Volop lof voor 'fantastische' Tadic: "Hij kan de assistkoning van Engeland worden"

25-10-2014 11:00

Kenners twijfelden al niet aan de kansen van Dusan Tadic in de Premier League en bij het Southampton van Ronald Koeman komen die verwachtingen nu helemaal uit. De van FC Twente overgekomen Serviër heeft in Engeland razendsnel naam gemaakt.

Tadic (25) was in zijn eerste acht wedstrijden voor de Saints al goed voor zeven assists, waarmee hij met Cesc Fabregas dat klassement aanvoert. "'Hij is natuurlijk zeer getalenteerd en kan de speler met de meeste assists worden in de Premier League", looft Koeman zijn aanwinst. "Het is zeker mogelijk, maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere spelers die bij goede teams spelen."

De Nederlander hoopt met zijn nieuwe club een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen. Tadic en Graziano Pellè moeten een belangrijke rol spelen in het behalen van die doelstelling. "Als je een topscorer en een speler die veel assist geeft in je team hebt, kun je hoog op de ranglijst eindigen. Tadic is een speler die doelpunten kan maken, maar zijn grootste kwaliteit is natuurlijk het geven van assists. Hij is een fantastische speler."