Onvrede in de Euroborg: Speel dan ook op de aanval, toon strijdlust
"Maar we moeten het ook niet overdrijven en in paniek raken"

Onvrede in de Euroborg: "Speel dan ook op de aanval, toon strijdlust"

25-10-2014 13:08

Er heerst onvrede in de Euroborg, waar FC Groningen de supporters niet weet te vermaken. Omdat de resultaten nu ook nog eens tegenvallen, begint het publiek te morren. Het Algemeen Dagblad zocht naar verklaringen en vond er vier.

Een gebrek aan kwaliteit is de eerste reden voor de de onrust in Groningen, waar onvoldoende is ingespeeld op het vertrek van Filip Kostic en Richairo Zivkovic. Bovendien slaagt de ploeg van Erwin van de Looi er niet in om het publiek te vermaken.

"FC Groningen eindigt toch wel tussen de zesde en achtste plaats", zegt John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging, tegen de krant. "Speel dan ook op de aanval. Toon strijdlust, zoals hoort bij onze club." Van de Looi is zoekende en kondigde al aan dat de behoudende middenvelder Rasmus Lindgren zaterdag zijn basisplaats verliest.

En dan is ook nog de matige vorm van spelers als Tjaronn Chery, Danny Hoesen en Jarchinio Antonia. "De meeste jongens kiezen momenteel voor zekerheid", aldus algemeen directeur Hans Nijland. "Dat is ook wel verklaarbaar, vind ik."

"Barst een speler van het vertrouwen, dan durft hij wél die risicovolle bal te spelen. Ook wij willen meer aansprekend voetbal zien dan nu het geval is, maar dat krijg je niet door even op een knop te drukken. Maar we moeten het ook niet overdrijven en in paniek raken", aldus Nijland.

Tenslotte de moeizame relatie tussen de aanhang en de spelersgroep, die na de wedstrijd bij Feyenoord werd opgewacht en na de remise tegen Excelsior op een striemend fluitconcert werd getrakteerd. Het zijn volgens het AD signalen dat de verhouding tussen de selectie en de supporters behoorlijk schuurt.