Als een club van het kaliber Ajax je wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren
"Er zit zo veel potentieel in deze spelersgroep, er zijn mooie dingen mogelijk"

"Als een club van het kaliber Ajax je wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren"

25-10-2014 13:22
1

Niki Zimling heeft in zijn eerste twee maanden bij Ajax nog geen vaste basisplek kunnen veroveren. Toch is de Deense ijzervreter blij met zijn keuze voor de club uit Amsterdam. "Als een club van het kaliber Ajax je graag wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren."

Zimling werd gehaald als opvolger van Christian Poulsen en beide spelers vertonen dan ook opvallend veel gelijkenissen. De twee waren voor hun periode bij Ajax globetrotters, spelen op dezelfde positie én op ongeveer dezelfde manier en moesten na aankomst in Amsterdam afrekenen met flink wat twijfels.

De 29-jarige huurling beaamt dat er veel overeenkomsten zijn. "Van alle Denen die hier door de jaren heen hebben gespeeld, lijk ik misschien wel het meeste op hem, al heeft hij natuurlijk bij veel grote clubs gespeeld", zegt hij op de clubsite. "Christian is ook een winnaar, die moeilijke fases in zijn loopbaan heeft meegemaakt en door hard te werken uiteindelijk alle obstakels heeft overwonnen. Daar voel ik me verbonden mee."

Qua speelwijze zijn er echter wel degelijk verschillen, betoogt Zimling. "In zekere zin ben ik wel zijn opvolger hier bij Ajax, ook als je kijkt naar mijn leeftijd en de positie die ik daarmee inneem ten opzichte van veel jongere spelers, maar ik heb andere kwaliteiten dan Christian. Hij is bijvoorbeeld veel sterker in de duels. En ja, misschien denk ik op mijn beurt iets vaker aan een aanvallende oplossing."

Dat spel leverde Zimling nog geen vaste basisplek op, maar spijt van zijn keuze heeft hij allerminst. "Als een club van het kaliber Ajax je graag wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren", aldus de routinier, die prijzen wil winnen in Amsterdam. "Er zit zo veel potentieel in deze spelersgroep. We moeten simpelweg nog wat meer in onszelf geloven en keihard blijven werken, dan zijn er mooie dingen mogelijk."