FC Twente op de schop: De afgelopen tien jaar zijn heftig geweest
Munsterman heeft vertrouwen in toekomst

FC Twente op de schop: "De afgelopen tien jaar zijn heftig geweest"

25-10-2014 16:31
1

Dankzij de nieuwe constructie kijkt Joop Munsterman weer vol vertrouwen vooruit naar de toekomst van FC Twente. De introductie van de zogeheten one-tier board - waarbij directie en toezichtshouders in één directie zitten - moet voor nieuw elan zorgen bij de Enschedese club.

Na een periode van financiële onzekerheden heeft Munsterman met Twente het doel om aansluiting te houden met de vaderlandse top. "De afgelopen tien jaar zijn heftig geweest", vertelt hij aan de Telegraaf. "In 2004 begonnen met een begroting van tien miljoen, werkt FC Twente nu met een budget van 45 miljoen euro en zijn er ruim 200 fte’s in dienst. Het boekjaar 2014-2015 sluiten we af met ruim drie miljoen euro winst, een mooi symbolisch startpunt van de periode 2014-2018 waarin we de reorganisatie van de club willen afronden."

Munsterman kwam onlangs in opspraak toen bekend werd dat hij samen met bestuurder Aldo van der Laan ieder 400.000 euro had meegefinancierd bij de transfer van de Chileen Felipe Gutierrez. "Voor Aldo en mij is dat onze story of our lives. Toen we bij FC Twente binnenstapten was de club zo goed als failliet. Om nieuwe financieringen te kunnen regelen eisten gemeente en banken dat we zelf in het bestuur plaats zouden nemen en mee investeerden. Zo niet, dan konden we het vergeten. Dat gold laatst ook bij Gutierrez. Als Aldo en ik niet mee hadden gedaan, waren de anderen er niet ingestapt."