De Boer: Als hij een keuze maakt, zou hij naar Ajax moeten komen
Oefenmeester gecharmeerd van Noors supertalent

De Boer: "Als hij een keuze maakt, zou hij naar Ajax moeten komen"

25-10-2014 17:30
9

Frank de Boer ziet de eventuele komst van het Noorse toptalent Martin Ödegaard wel zitten. De pas vijftienjarige speler zou zich volgens de oefenmeester prima kunnen ontwikkelen in Amsterdam.

Ondanks zijn jonge leeftijd maakt Ödegaard al grote indruk op het hoogste voetbalniveau in Noorwegen. Behalve Ajax zouden ook Europese grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid belangstelling hebben voor de jongeling, maar als het aan De Boer ligt komt het talent snel naar Nederland. "In Madrid zitten ze niet op een jongen als Martin te wachten, dan zou hij wellicht verhuurd worden en zou het lang duren voordat hij een kans krijgt."

"In de Premier League zou hetzelfde gelden", citeert Ajax Showtime de oefenmeester in het Noorse VG. "Als hij een keuze zou maken, zou hij naar Ajax moeten komen. Bij ons kan hij proberen om in het eerste elftal te komen. Ik heb beelden van hem gezien, het is ongelooflijk wat hij op vijftienjarige leeftijd al doet. Niet normaal dat hij nu reeds op het hoogste niveau speelt in Noorwegen."