De Boer genoot heel even van Ajax: Beste 28 minuten van dit seizoen
Amsterdammers winnen simpel van Go Ahead

De Boer genoot heel even van Ajax: "Beste 28 minuten van dit seizoen"

25-10-2014 23:14
7

Frank de Boer reageerde na de 3-1 overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles gematigd tevreden. De openingsfase kon de trainer erg goed bekoren. "Het waren de beste 28 minuten van het seizoen", vertelde hij na afloop aan de NOS.

Na die goede openingsfase ging Ajax echter steeds slechter spelen, zag ook De Boer. Zeker na het tegendoelpunt van Go Ahead, dat uit het niets viel, sloeg de onzekerheid zichtbaar toe. "Het was een foute pass van Jairo Riedewald, maar dan nog mag die er niet in", analyseerde De Boer het tegendoelpunt van Fernando Lewis, die scoorde op aangeven van Sander Duits.

"Het schot kwam van buiten de zestien en er stonden te veel mensen achter de bal. Vanaf toen kwam er twijfel in de koppies", vervolgde De Boer, die juist zo had genoten van de start van zijn elftal. "Er zaten echt heel mooie aanvallen tussen. Het had voor rust 3-0 of 4-0 moeten zijn. De tegenslag van de 1-1 konden ze niet gelijk een plek geven. Zo jammer dat we geen afstand namen."

De lage gemiddelde leeftijd speelde een rol bij Ajax. "Je ziet dat ze dan slordiger worden", aldus De Boer, die de jongelingen Arek Milik, Jaïro Riedewald en Stefano Denswil beloonde met een basisplaats. "Ik heb daar al twee weken over nagedacht, We spelen heel veel wedstrijden, dus kan ik rouleren. Dat doen heel veel topclubs. Maar als het gat tussen de spelers te groot is, had ik het nooit gedaan."