Falkenburg haalt niveau nog niet: Na die gemiste penalty had ik het heel moeilijk
Middenvelder valt tegen bij NAC Breda

Falkenburg haalt niveau nog niet: "Na die gemiste penalty had ik het heel moeilijk"

25-10-2014 23:26

Erik Falkenburg werd afgelopen zomer als dé topaankoop gepresenteerd bij NAC Breda. De middenvelder heeft echter nog moeite om zijn niveau te halen, gaf hij toe na het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse van zaterdagavond.

"De eerste dertig minuten was alleen tegenhouden en dat ging gewoon goed. Totdat ze opeens vanuit het niets een penalty kregen. Maar goed, ze zijn de bovenliggende partij en zetten ons goed vast. Ik mis daarna een penalty. Dan is het mooi dat er na negentig minuten gewoon een 2-2 op het scorebord staat", vertelt Falkenburg op de clubsite van NAC. "Voor mijzelf was deze wedstrijd teleurstellend, maar voor het team is dit natuurlijk ontzettend goed. Als je ziet hoe we gestreden hebben, dan is dit een mooie opsteker."

"Na die gemiste penalty had ik het heel moeilijk. Ik heb sowieso pas één doelpunt gemaakt, dus voor mij persoonlijk en voor NAC is dat wel vervelend. Ik heb daarna gewoon negentig minuten lang geprobeerd stinkend mijn best te doen. Ik houd ontzettend van voetbal en dit hoort er gewoon bij. Als de trainer wil dat ik de volgende penalty neem, dan loop ik daar niet voor weg", besloot de aanvallende middenvelder, die eerder uitkwam voor Sparta Rotterdam, AZ en Go Ahead Eagles.