Fout Velthuizen in beeld

Velthuizen 'vreest' de nacht: 'Ik denk wel dat ik eventjes wakker word'
Vitesse laat punten liggen tegen NAC Breda

Velthuizen 'vreest' de nacht: 'Ik denk wel dat ik eventjes wakker word'

26-10-2014 07:00
5

Vitesse leek zaterdagavond in het eigen stadion op weg naar een overwinning op NAC Breda. In de slotfase verspeelde de Arnhemse club echter de kleine voorsprong door een blunder van Piet Velthuizen (2-2). De doelman trok direct na het duel zonder morren het boetekleed aan.

"Iedereen heeft het kunnen zien. Een bal die onder mijn armen doorgaat en een goal is. Dit mag ik mezelf aanrekenen. Echt een verschrikkelijk moment. Dat hoort bij keepen. De ene week bij je de held, de andere week de schlemiel. Op dit moment ben ik wel de gebeten hond. Dit kost gewoon twee punten. Heel vervelend. Voor het team, maar ook voor mij", aldus de sluitpost tegenover de NOS.

Ondanks de teleurstellende puntendeling werd Velthuizen niet met de nek aangekeken door zijn ploeggenoten in de kleedkamer van Vitesse. "Nee, de jongens zijn allemaal positief. Je hebt elkaar ook hartstikke hard nodig. Klopt, de jongens hadden de bal erin moeten schieten, maar dat is allemaal achteraf praten. De realiteit is dat ik een fout heb gemaakt die het team twee punten kost. Slapen zal lastig worden. Ik denk wel dat ik er eventjes van wakker word."