De Boer: Zo lang ik denk dat hij het goed doet zal hij eerste spits blijven
'Kolbeinn zit op hetzelfde niveau als Milik"

De Boer: "Zo lang ik denk dat hij het goed doet zal hij eerste spits blijven"

26-10-2014 07:17
9

Arkadiusz Milik kreeg zaterdagavond van trainer/coach Frank de Boer de kans om te starten in de basis van Ajax tegen Go Ahead Eagles (3-1). De Poolse aanvaller maakte een zeer sterke indruk, maar de oefenmeester van de Amsterdamse club is er nog niet uit wie de ‘eerste’ spits moet zijn bij de regerend landskampioen.

"Hij was steeds dreigend, altijd aanspeelbaar, altijd aanwezig om eventueel de pass te ontvangen. Hij had een groot aandeel in onze eerste goal en maakte ook de belangrijke 2-1. Hij kan terugkijken op een goede wedstrijd", aldus De Boer over Milik tegenover FOX Sports. Na het duel met Go Ahead Eagles wenste de trainer echter geen duidelijkheid te verschaffen over wie komende week in de basis zal verschijnen als centrumspits bij Ajax.

"Zo lang ik denk dat hij het goed doet, zal hij de eerste spits blijven. Dat kan Sigthórsson zijn, maar ook Milik. We spelen heel veel wedstrijden. Beiden zullen aan genoeg duels toekomen. Ik heb altijd gekozen voor Kolbeinn. Maar als iemand anders het heel goed doet, dan kijk ik daar goed naar. Kolbeinn zit op dit moment op hetzelfde niveau als Milik."