Luxepositie voor goed presterende Schöne: Ga niet zeggen of ik bij Ajax blijf
"We hebben prima gesprekken achter de rug"

Luxepositie voor goed presterende Schöne: "Ga niet zeggen of ik bij Ajax blijf"

26-10-2014 07:52
2

Lasse Schöne is ook dit seizoen weer een van de sterkhouders in het elftal van trainer/coach Frank de Boer. De Deen is in bezit van een aflopend contract in Amsterdam en zijn werkgever zou de overeenkomst graag willen verlengen. De middenvelder cq rechtsbuiten van Ajax heeft naar zijn zeggen echter nog geen keuze gemaakt over zijn sportieve toekomst.

"Ik weet niet of dit mijn laatste jaar bij Ajax zal zijn. Het klopt dat mijn contract afloopt. We hebben prima gesprekken achter de rug, dat wil zeggen mijn zaakwaarnemer. Ik was er zelf niet bij", aldus Schöne tegenover de camera van FOX Sports.

Duidelijkheid wenste de Deen niet te geven direct na de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1). "Maar ik ga niet zeggen of ik bij Ajax wil blijven. Ik wil niet in een topcompetitie spelen waar ik voor degradatie moet vechten. Ik wil ergens voor spelen. Meer zeg ik er niet over."

Schöne maakte in 2012 transfervrij de overstap van NEC naar Ajax. Tegen de verwachting in wist de Deen zich in Amsterdam op te werken tot een van de belangrijkste spelers binnen de selectie. Tot op heden speelde hij 69 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse ploeg. Recent werd hij in verband gebracht met een mogelijke transfer in de winter naar AC Milan.