Ajax-aanvoerder Boilesen: Het geeft zelfvertrouwen dat we zo goed begonnen zijn
De Boer verrast met keuze

Ajax-aanvoerder Boilesen: "Het geeft zelfvertrouwen dat we zo goed begonnen zijn"

26-10-2014 09:58
1

Nicolai Boilesen verscheen zaterdagavond enigszins verrassend als aanvoerder op het veld voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1). De linksback was tevreden met de uitstekende start van Ajax tegen de ploeg uit Deventer, maar realiseerde zich ook zijn ploeg vervolgens beduidend minder sterk speelde.

"In het begin wilden we meteen laten zien dat hier niets te halen valt en dat is gelukt. Na de 1-1 ging het helaas wat minder", aldus de realistische analyse van de 'nieuwe' aanvoerder van Ajax tegenover NUsport.

Voor velen was het verrassend dat Boilesen zaterdag de aanvoerdersband mocht dragen. "Er zijn sommige spelers die het meer uitstralen, maar ik ben wel iemand die zijn mening geeft en altijd probeert mee te denken. In de A1 ben ik ook al een jaar aanvoerder geweest."

De band om zijn bovenarm zal zijn spel niet veranderen. "Het maakt me altijd trots om aanvoerder te zijn, maar het is niet zo dat ik ineens twee keer zo veel ga schreeuwen. Ik zal ook niet snel zeggen dat ik een leiderstype ben. Ik ga wel met iedereen in de groep goed om, dat helpt ook."