Het was een wedstrijd waarin we Ajax pijn hadden kunnen doen
Sterk Go Ahead vertrekt zonder punten uit Amsterdam

"Het was een wedstrijd waarin we Ajax pijn hadden kunnen doen"

26-10-2014 10:16
1

Ajax boekte zaterdagavond een zwaarbevochten zege op Go Ahead Eagles (3-1). Jop van der Linden had na afloop sterk het gevoel dat er meer in had gezeten voor de ploeg uit Deventer, de mogelijkheden werden tot zijn spijt echter niet benut.

"Het was een wedstrijd waarin we Ajax pijn hadden kunnen doen. In fases hadden we het moeilijk, maar we hebben zeker de mogelijkheden gehad. Ze waren een aantal keren slordig waaruit wij toch wel kansen creëerden", aldus Van der Linden tegenover FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Ajax kwam fel uit de startblokken en was in het eerste kwartier heer en meester in het eigen stadion. Vervolgens kwam Go Ahead Eagles steeds beter in de wedstrijd. "Het eerste kwartier hadden we het moeilijk. Ze begonnen direct vol druk te zetten. Wat de reden daarvan is kan ik ook niet zeggen. Na de 1-1 begonnen we opeens wel te voetballen. Ze werden slordiger en de druk werd wat minder."

Go Ahead Eagles is terug te vinden op de dertiende plaats in de Eredivisie met elf punten uit tien gespeelde wedstrijden. Ajax is de nummer twee van Nederland met twintig punten. De achterstand op de lijstaanvoerder PSV is één punt, maar de Eindhovenaren krijgen zondag de mogelijkheid om verder uit te lopen. Om 14:30 uur trapt men af in Utrecht om te spelen tegen de plaatselijke FC.