'Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger ben van Moisander'
Centrale verdediger wil kans grijpen in eerste elftal

'Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger ben van Moisander'

26-10-2014 10:49
2

Stefano Denswil verscheen zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles voor de eerste keer dit seizoen in het veld in de Eredivisie. De verdediger, die Niklas Moisander verving in het centrum van de verdediging, hoopt dat hij ook de komende weken de kans krijgt om te laten zien dat hij van meerwaarde kan zijn in het eerste elftal van zijn club.

"Deze wedstrijden zijn voor mij hartstikke belangrijk. Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger van Niklas Moisander ben. De trainer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken en elke wedstrijd met Jong Ajax laat zien dat ik wil spelen. Het was niet moeilijk voor me om dat te doen. Ik heb alleen mezelf ermee als ik teleurgesteld ga rondlopen", aldus Denswil tegenover NUsport.

De voorgaande weken moest de talentvolle verdediger genoegen nemen met het spelen van wedstrijden in de Jupiler League met Jong Ajax. Ondanks alles bleef hij vechten voor een nieuwe kans en hij werd daar zaterdag voor beloond. "Natuurlijk heb ik eigenlijk geen geduld, maar ik zal wel moeten. Ik denk vaak: zet me een keer erin. Het heeft lang geduurd, maar ik moet de knop omzetten en laten zien dat ik er sta als Niklas verkocht wordt."

Denswil is in bezit van een aflopend contract in Amsterdam, verlengen is een optie maar dat is vooral afhankelijk van het al dan niet verzamelen van speelminuten in het eerste elftal. Een vertrek is ook mogelijk al heeft Ajax wel de mogelijkheid om de overeenkomst eenzijdig met één jaar te verlengen. " Ik kan er nu wel met de pet naar gooien, maar als hij blijft, moeten andere clubs ook een goed gevoel over mij hebben. Ik blijf relaxed en dan zie ik wel wat het beste voor mijn ontwikkeling is."