De Boer rouleert er lustig op los bij Ajax; Sigthórsson mag nog hopen
"Ik zal het zeker niet laten om af en toe met mijn opstelling te rouleren"

De Boer rouleert er lustig op los bij Ajax; Sigthórsson mag nog hopen

26-10-2014 15:02
8

Frank de Boer haalde zaterdagavond zijn basiself voor het duel met Go Ahead Eagles (3-1 zege) flink overhoop. Reden voor al die wijzigingen is dat de spelers van Ajax elkaar weinig ontlopen.

Niklas Moisander, Nick Viergever, Kolbeinn Sigthórsson en Ricardo Kishna verdwenen in vergelijking met de Champions League-nederlaag bij FC Barcelona uit de basiself. Stefano Denswil, Jaïro Riedewald, Arek Milik en Anwar El Ghazi verving het kwartet. "Ik zal het zeker niet laten om af en toe met mijn opstelling te rouleren", legt De Boer uit aan FOX Sports.

"Kishna had last van zijn knie, daarom zat hij er deze keer niet bij. Denswil speelt omdat ik hem het gevoel wil geven dat hij er ook bij hoort. Hij moet er staan als Moisander in de winterstop vertrekt. Normaal gesproken speelt hij ook tegen Urk en staat Niklas er tegen FC Dordrecht weer. Ik zie op dit moment geen reden om hem permanent buiten de basis te laten, ondanks zijn aflopende contract."

De Boer noemt ook de basisplek van Milik ten koste van de bekritiseerde Sigthórsson logisch. "Kolbeinn heeft veel wedstrijden achter elkaar gespeeld, daarom geef ik hem nu rust. Milik is de laatste weken ook goed bezig", aldus de Ajax-trainer, die voor Nicolai Boilesen koos als aanvoerder. "Dat stond van tevoren al vast. Ik vind dat hij leiderskwaliteiten heeft."