Vereerde Riedewald: Ja, qua huidskleur zit ik ook tussen die twee in, haha
"Hij was één van het gouden trio bij AC Milan, toch?"

Vereerde Riedewald: "Ja, qua huidskleur zit ik ook tussen die twee in, haha"

26-10-2014 18:58
4

Jaïro Riedewald was zaterdag de verrassende nummer '6' van Ajax tegen Go Ahead Eagles. Frank de Boer had daar een dag eerder al een voorschot op genomen, hij vergeleek de tiener met ex-topvoetballer Frank Rijkaard. Riedewald reageert vereerd.

"Dat was een mooi compliment", glimlacht het achttienjarige talent in gesprek met Metro. "De trainer noemde een aantal kwaliteiten die ik ook wel beheers. Zoals wenden en keren, kracht en snelheid, alleen kan ik niet zo goed koppen als Rijkaard zei hij."

De in 1996 geboren Riedewald moest erkennen dat hij Rijkaard niet veel heeft zien spelen. "Nee, ik heb niet veel van Rijkaard gezien, maar mijn broer wel. Die heeft over hem verteld. Hij was één van het gouden trio bij AC Milan, toch? Een sterke speler op het middenveld, rustig met een drive naar voren."

De vraag is of de zoekende De Boer nu vaker voor Riedewald gaat kiezen. De linkspoot kan in dat geval een opvolger worden van bijvoorbeeld Vurnon Anita en Daley Blind, spelers die ook uit de jeugdopleiding kwamen en op '6' hun plekje in de hoofdmacht vonden.

"Of ik een Blind of Anita ben? Blind is tactisch heel sterk, die weet precies wanneer hij druk moet zetten en waar hij moet staan. Anita is verdedigend sterk, kort op de man en fel en heeft een drive naar voren. Ik denk dat ik daar eigenlijk een beetje tussen in sta. Ja, qua huidskleur zit ik ook tussen die twee in, haha."