'Ajax wil aanvalsproblemen oplossen met Australische tienerrevelatie'
Mabil mogelijk snel naar Amsterdam

'Ajax wil aanvalsproblemen oplossen met Australische tienerrevelatie'

27-10-2014 10:11
8

Ajax blijft naar aanvallende versterkingen speuren. Scouts van de Amsterdammers zijn nu uitgekomen bij Awer Mabil, een negentienjarig talent van Adelaide United.

De interesse in Mabil lijkt concreet te zijn, Australische media media melden maandag dat hij binnenkort naar Nederland mag komen om een stage af te werken. De jongeling, die zowel op de flanken als in de spits uit de voeten kan - zou zijn uitgenodigd om in januari op proef te komen, zodat hij daarna eventueel direct kan worden vastgelegd.

De Soedanese vluchteling is momenteel jeugdinternational van Australië. Hij maakte zondag zijn eerste speelminuten van het seizoen - na verplichtingen met Australië Onder 19 - door in het duel met Perth Glory een half uur voor tijd in te vallen. Nog geen tien minuten later volgde ook zijn eerste doelpunt van het seizoen. Vorig jaar kwam hij tot 21 wedstrijden (2 basisplaatsen) en 2 doelpunten.

Mabil ligt in Adelaide tot 2017 onder contract. Trainer Josep Gombau zou het laatste woord over een eventuele proefperiode in Amsterdam hebben. Een woordvoerder van de club weigerde zondag om op de geruchten in te gaan.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft de voorhoede nog niet helemaal aan het draaien gekregen. Kolbeinn Sigthórsson weet niet af te rekenen met de twijfels die over hem bestaan, terwijl Arek Milik volgens de coach ook zijn mindere punten heeft. Martin Jol zei vorige week nog dat Ajax nu veel minder scoort dan in de tijd toen hij trainer was.