Ajax-fans geven signaal af: Dat is een structureel probleem aan het worden
"De landstitels wegen niet meer op tegen de geringe amusementswaarde"

Ajax-fans geven signaal af: "Dat is een structureel probleem aan het worden"

27-10-2014 10:56
33

Ajax speelt lang niet alle thuiswedstrijden in een volle Arena. Fans van de landskampioen laten wedstrijden tegen bijvoorbeeld Go Ahead Eagles steeds vaker links liggen. "Opmerkelijk, want de stoeltjes zijn wel verkocht", zegt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Ajax-fans betalen voor een seizoenskaart, maar komen dus niet opdagen", concludeert Driessen. "Veel Ajacieden zouden de voorkeur geven aan Real Madrid-FC Barcelona. Een drogreden. El Clasico was anderhalf uur voor Ajax-Go Ahead Eagles bij een 3-1 tussenstand gespeeld en een uur voor het duel in de ArenA daadwerkelijk afgelopen."

"De lege stoeltjes zijn zichtbaar een structureel probleem aan het worden bij Ajax", vervolgt de chef voetbal van de ochtendkrant, die ook wel een verklaring voor dat probleem heeft. "De knappe vier landstitels op rij wegen niet meer op tegen de geringe amusementswaarde in de ArenA. Zo voorspelbaar zeges van Ajax in eigen huis zijn, zo voorspelbaar is het spel inmiddels ook."

Wellicht heeft Frank de Boer nu ook het licht gezien, want hij paste zijn opstelling zaterdag behoorlijk aan. "Een nieuw, jong, aantrekkelijk team met veel spelers uit eigen jeugd liet het eerste half uur leuk voetbal zien. Daarmee kregen de thuisblijvers ongelijk. Hopelijk de start van attractiever, opportunistischer en avontuurlijker Ajax-voetbal, waarbij iets meer risico op de koop wordt toegenomen door Ajax, De Boer, maar vooral door de fans."