Marsman krijgt wind van voren: Een doelman die punten kost
"Er zit geen enkel tempo in het spel en er worden overdreven veel schijven gebruikt"

Marsman krijgt wind van voren: "Een doelman die punten kost"

27-10-2014 11:28
8

De nederlaag bij Excelsior was de eerste van het seizoen voor FC Twente (2-1). Na afloop kreeg doelman Nick Marsman kritiek en ook het veel geroemde middenveld kreeg ervan langs van NOS-commentator Andy Houtkamp.

"De opbouw is veel te traag bij Twente", zegt Houtkamp tegen TwenteSport. "Er zit geen enkel tempo in het spel en er worden overdreven veel schijven gebruikt. Ook spelen de verdedigers of middenvelders te vaak een bal terug op doelman Nick Marsman. Een doelman die overigens geen punten pakt voor de Tukkers, maar punten kost. Ik had de reservekeeper een keer de kans gegeven."

FC Twente kwam al heel snel op voorsprong, maar door een slechte uittrap van Marsman kon Excelsior terugkomen. Houtkamp: "De gelijkmaker was het kantelpunt in de wedstrijd. Toen Tom van Weert de fout van Marsman afstrafte, was Excelsior beter tot aan het eindsignaal. Eigenlijk was Excelsior na de treffer van Castaignos ook niet minder, maar de 1-1 was het kantelpunt."

Ook de keuze om Kyle Ebecilio eruit te halen voor Orlando Engelaar kon geen goedkeuring krijgen van de commentator. "Wat ik verder niet zo goed begreep was het inbrengen van Orlando Engelaar. Het liep voor geen meter bij Twente, dus dat je wat probeert snap ik. Maar Engelaar heeft helemaal niets toegevoegd. Laat die jongen lekker op de tribune gaan zitten. Hij voegt niets toe aan FC Twente."

De kritiek op Marsman is er van buiten de club al langer. Ook vorig seizoen ging de doelman regelmatig in de fout, maar in Enschede blijft men vertrouwen houden in het eigen jeugdproduct, die de kans kreeg toen aankoop Sonny Stevens vlak na zijn transfer geblesseerd raakte. Inmiddels is de tweede keeper al lang weer fit.