Robben maakt kans op Gouden Bal, topscorer van Europa niet genomineerd
Ronaldo wellicht weer de grote favoriet

Robben maakt kans op Gouden Bal, topscorer van Europa niet genomineerd

28-10-2014 07:00
10

Arjen Robben maakt dit jaar kans op de titel van wereldvoetballer van het jaar. Dat maakte de internationale voetbalorganisatie FIFA dinsdag bekend.

De naam van Robben staat op een shortlist met 23 kanshebbers voor de felbegeerde Ballon d'Or (Gouden Bal). FIFA onthult begin volgend jaar in het Zwitserse Zürich wie de voetbalprijs mee naar huis mag nemen en zich wereldvoetballer van het jaar mag noemen.

De Nederlander krijgt concurrentie van geduchte rivalen als Lionel Messi, die zich in 2009, 2010, 2011 én 2012 ook al de beste voetballer mocht noemen. Er zijn vijf spelers van wereldkampioen Duitsland genomineerd en ook de winnaar van vorig jaar, Cristiano Ronaldo, staat uiteraard op de shortlist.

De Portugees is wellicht zelfs de grote favoriet om de titel opnieuw in de wacht te slepen. Hij werd vorig jaar topscorer van Europa (samen met de niet genomineerde Luis Suarez) en had bovendien een groot aandeel in de Champions League-overwinning van Real Madrid. Dit seizoen staat er helemaal geen maat op Ronaldo.

Alle genomineerden: