Bijzonder duel voor Ajacied: Eén daarvan moet hij zeker uit het net halen
"De tien halen ze sowieso niet, dat gaat echt niet gebeuren"

Bijzonder duel voor Ajacied: "Eén daarvan moet hij zeker uit het net halen"

28-10-2014 09:22

Voor Ajax-doelman Diederik Boer heeft de wedstrijd tegen SV Urk een bijzonder tintje. De sluitpost, die tot dusver sowieso alleen in het bekertoernooi aan de bak mag, treft bij de tegenstander vader Henk Boer.

Boer senior is op Urk actief als keeperstrainer. In de aanloop naar het duel van dinsdagavond spreekt hij in De Telegraaf zijn voorkeur voor een uitslag van bijvoorbeeld 1-6 uit. Hij wil zijn zoon in elk geval één keer zien grabbelen. "Diederik krijgt tegen ons misschien vier, vijf ballen, maar een daarvan moet hij zeker uit het net halen en misschien wel twee", lacht Henk.

Na de vorige bekerwedstrijd zei Frank de Boer nog dat hij zijn spelers een straftraining zou geven, omdat ze de tien niet hadden gehaald (0-9 tegen JOS Watergraafsmeer). Dat gaat ze nu echter opnieuw niet lukken, waarschuwt de Urker coach. "De tien halen ze sowieso niet. Dat gaat echt niet gebeuren, want anders hebben we een probleem."

In de afgelopen dagen is er niet heel veel contact tussen de twee Boeren geweest. "Het is natuurlijk een heel speciale wedstrijd, waar we allebei naar toeleven, maar de voorbeschouwing hebben we al in een eerder stadium gehad. Bovendien heeft Diederik een drukke agenda en moest hij zondag naar PEC Zwolle - sc Heerenveen om afscheid te nemen."