FC Groningen 'helpt' SV Urk tegen Ajax: Haha, dat ga ik jullie niet verklappen
De Boer: "Als we tien keer tegen Ajax spelen verliezen we er waarschijnlijk tien"

FC Groningen 'helpt' SV Urk tegen Ajax: "Haha, dat ga ik jullie niet verklappen"

28-10-2014 12:23
5

Rolf de Boer, trainer van SV Urk, kreeg voor het bekerduel met Ajax hulp uit onverwachte hoek. FC Groningen was bereid de amateurs van wat extra informatie te voorzien betreffende de tegenstander van dinsdag.

De Boer, zelf afkomstig uit Bedum, speelde in het verleden in de jeugd van FC Groningen. Zijn oude cluppie toonde zich hulpvaardig in de aanloop naar het duel in de KNVB Beker van dinsdagavond. "Ja, want wij hebben analyses van FC Groningen gekregen. Die speelden eerder dit seizoen tegen Ajax en wonnen met 2-0. Wat er in die analyses staat? Haha, dat ga ik jullie niet verklappen. Maar de Amsterdammers houden er niet van als de tegenstander druk zet", zegt De Boer in gesprek met RTV Noord.

De trainer van Urk stelt dat Ajax 'natuurlijk' favoriet is. "Als we tien keer tegen Ajax spelen verliezen we er waarschijnlijk tien. Maar er komt altijd een elfde keer", zegt De Boer, die weet dat de Amsterdammers het bekerduel niet als zomaar een tussendoortje zien. 'Ajax-scout' Tonnie Bruins Slot zag SV Urk enkele keren aan het werk.