'Zizou' waarschuwt gestopte Ribéry: Ik kon er simpelweg niet mee leven
'Zizou' hoopt dat Ribéry weer voor Frankrijk gaat spelen

'Zizou' waarschuwt gestopte Ribéry: "Ik kon er simpelweg niet mee leven"

28-10-2014 15:20
1

Franck Ribéry moet zijn beslissing om te stoppen als international van Frankrijk snel terugdraaien. Dit zegt Zinedine Zidane tegen het Franse Canal+. ''Als je het leuk vindt om wedstrijden te spelen, grijp je elke mogelijkheid aan.''

De voormalige ster van Real Madrid hoopt dat Ribéry zijn beslissing terugdraait, met het oog op het EK van 2016 in Frankrijk. De 31-jarige aanvaller had te kennen gegeven dat hij niet meer beschikbaar zou zijn voor het nationale elftal. Hij miste het WK in Brazilië deze zomer door een blessure. ''Wanneer je zo'n getalenteerde speler als Ribéry hebt, met zoveel kwaliteiten, dan zou het goed zijn om hem terug te zien in het team'', aldus Zidane tegen Canal+.

''Ik ben zelf in 2004 ook gestopt als international, maar kon er simpelweg niet mee leven in het half jaar dat erop volgde'', vervolgt Zizou. ''Als je op het hoogste niveau voetbalt en het leuk vindt om wedstrijden te spelen, grijp je elke mogelijkheid aan. Ik moest gewoon doorgaan als international om het gevoel te hebben dat ik een uitstekende speler was'', besluit Zidane, die drie maanden geschorst is als coach van het reserveteam van Real Madrid. De Fransman beschikt namelijk niet over de juiste papieren.