Serero rouwt: Hij tikte me aan en vroeg of hij een beetje op Casillas leek
"Het was een genot om naar zijn verhalen te luisteren"

Serero rouwt: "Hij tikte me aan en vroeg of hij een beetje op Casillas leek"

28-10-2014 15:15

De wereld stond even stil voor Thulani Serero, toen hij zondagavond hoorde van de dood van Senzo Meyiwa. De doelman van Zuid-Afrika werd bruut vermoord door inbrekers.

Serero rouwt om de dood van zijn landgenoot, die hij kende als een 'fantastische gozer' en ‘grappenmaker'. De middenvelder van Ajax probeert in de dagen na zijn dood aan de positieve dingen te denken. "Het was een genot om naar zijn verhalen te luisteren. Bij alle dierbare momenten die nu boven komen drijven, zijn hij en ik aan het lachen", vertelt hij in De Telegraaf.

"Het was in mei 2014 tijdens de oefeninterland Australië-Zuid-Afrika", blikt Serero terug met een anekdote. "Voor de aftrap had hij gezegd dat Iker Casillas zijn favoriete keeper was. We hadden net 0-1 gemaakt, maar stonden flink onder druk. Senzo maakte een schitterende redding. Op het moment dat ik bij de eerste paal al klaar stond voor de corner tegen, tikte hij me aan en zei hij: 'zag je dat? Leek ik een beetje op Casillas?' Ik antwoordde: 'ja, ik denk het', waarna we allebei hard stonden te lachen."