PSV sluit vertrek Depay en Wijnaldum resoluut uit: Ze behouden hun waarde wel
Smaakmakers mogen deze zomer nog niet weg

PSV sluit vertrek Depay en Wijnaldum resoluut uit: "Ze behouden hun waarde wel"

28-10-2014 21:32
4

PSV heeft afgelopen zomer een kans laten lopen om te cashen voor Memphis Depay. Na zijn WK-deelname kwam er zelfs een officieel bod van ruim twintig miljoen euro binnen, maar de Eindhovenaren besloten 'nee' te zeggen. Bij die ambitie blijft het dit seizoen niet.

Volgens PSV-directeur Toon Gerbrands werd de interesse 'geparkeerd', zo vertelde hij bij het bekendmaken van de jaarcijfers. Behalve Depay bleek ook aanvoerder Georginio Wijnaldum interessant. "Wij hebben sportieve ambities, Depay en Wijnaldum spelen hierin een grote rol", citeert Metro de beleidsbepaler. "In de winterstop is een vertrek dan ook onbespreekbaar, ze behouden hun waarde wel."

Dankzij een stevige financiële basis kan PSV zich dit soort beslissingen permitteren. Vier jaar geleden kampte de club nog met een tekort van ruim twintig miljoen euro, maar afgelopen seizoen werd er een plus van ruim 400.000 euro geboekt. "PSV is nu een financieel gezonde club met een sluitende begroting en met meer dan 12 miljoen euro op de bank."

PSV wil daarnaast eindelijk weer eens oogsten in competitieverband. De laatste landstitel dateert van 2008.