Ajax-opponent voelt zich winnaar: Ik denk niet dat meneer De Boer blij is
Urk realiseert een mooie avond door tegenover Ajax

Ajax-opponent voelt zich winnaar: "Ik denk niet dat meneer De Boer blij is"

28-10-2014 23:11
1

Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen SV Urk dinsdag met 0-4 gewonnen. Toch voelde de amateurclub zich na afloop de morele winnaar, mede omdat het ruim dertig minuten duurde alvorens er een marge ontstond tussen beide ploegen. Aanvoerder Siemen Lindeboom was zeer content. "Ik denk niet dat meneer De Boer blij is."

"We hebben een geweldige pot neergezet. Het is maar 0-4 geworden. We hebben ons laten zien en kansen gecreëerd. We hebben veel strijd en passie geleverd", aldus Lindeboom, die stelde dat Urk de Amsterdammers al in de eerste minuut wilde verrassen. "We hadden een speciale aftrap in gedachten, maar helaas kwam die er niet helemaal uit. Het leverde wel een goede vrije trap op."

Wedden

Meer odds

Dakdekker blijft lachen
Gerrit Tol werkte net als Lindeboom gewoon op de wedstrijddag, als dakdekker. "Werk is belangrijker dan de hobby. Je moet gewoon normaal voorbereiden en doen wat je normaal ook doet. Ik denk dat je anders alleen maar zenuwachtig gaat maken. Dat is ook niet goed", luidde zijn oordeel. Toch is de ervaring speciaal. "Dat je als amateurclub tegen Ajax mag spelen maak je maar één keer in je voetbalcarrière mee."

In gesprek met de NOS bleef Tol lachen. "Het was een mooie ervaring en een heel mooie wedstrijd. Ik denk dat we een half uur leuk hebben meegedaan en ook kleine kansjes hebben gecreëerd."