Zivkovic had het moeilijk bij Ajax: Je bent jong en je wilt gewoon spelen
"Maar op een gegeven moment heb ik me over de teleurstelling heen gezet"

Zivkovic had het moeilijk bij Ajax: "Je bent jong en je wilt gewoon spelen"

29-10-2014 07:14
1

Hij moest er lang op wachten, maar dinsdag tegen SV Urk was er dan eindelijk het debuut van Richairo Zivkovic. De miljoenenaanwinst viel na de rust in bekroonde zijn eerste optreden in de hoofdmacht met een doelpunt.

Zivkovic was niet helemaal tevreden over zijn debuut. "Ik heb lang op mijn debuut moeten wachten, maar het is mooi dat ik die nu gemaakt heb. Ik vond dat ik af en toe nog wel wat slordig was, maar ik ben natuurlijk wel blij met mijn goal", zei hij tegen FOX Sports.

De van FC Groningen overgekomen spits, nog steeds pas achttien jaar oud, had het wel even moeilijk toen hij in Amsterdam bij het tweede elftal moest aansluiten. "Vooral in het begin. Je bent jong en je wilt gewoon spelen, ook al was dat niet zo afgesproken."

"Maar op een gegeven moment heb ik me over de teleurstelling heen gezet en begon ik te scoren. Je moet je daar gewoon overheen zetten, anders ontwikkel je jezelf niet", doceert Zivkovic. "Als je met tegenzin bij Jong Ajax gaat voetballen, moet je alleen maar langer op je kans wachten."

De Boer gaf dinsdagavond al aan dat Zivkovic zich op het volgende seizoen moet richten. "Het is voor hem een opstapjaar. Alles wat hij meespeelt, dat is meegenomen", zei de oefenmeester, die wel tevreden is over de ontwikkeling die de aanvaller doormaakt.