De Boer: Wij verwachten meer dan dat, veel spelers onderschatten dat
"Hier kom je nu eenmaal niet zomaar in het eerste"

De Boer: "Wij verwachten meer dan dat, veel spelers onderschatten dat"

29-10-2014 08:13
7

Ajax betaalde afgelopen zomer zo'n drie miljoen euro voor Richairo Zivkovic, die in zijn eerste seizoen echter niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. Volgens Frank de Boer moet de dure aanwinst wennen aan wat er in Amsterdam gevraagd wordt.

Dinsdag was daar dan eindelijk het debuut van Zivkovic, in het bekerduel met SV Urk was hij ook direct goed voor een treffer. "Een echte spitsengoal", zag De Boer, die het achttienjarige talent de nodige opdrachten heeft meegegeven.

Zivkovic moet, kort gezegd, veel meer doen dan bij FC Groningen. Dat kwartje begint langzamerhand te vallen. "Bij FC Groningen was hij de held van de play-offs", zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. "Daar was het mogen, bij ons is het moeten. Hier kom je nu eenmaal niet zomaar in het eerste. Veel spelers onderschatten dat. Wij verwachten meer dan dat ene balletje dat hij erin schiet. Dit is de eerste stap, nu gaat het om de volgende."

De jongeling vertelde na het duel op Urk dat hij het aanvankelijk moeilijk had in Amsterdam. "Je bent jong en je wilt gewoon spelen", zei Zivkovic, die zich inmiddels over de teleurstelling heeft heen gezet.