'Lelijk eendje' is voor Ajax niet meer interessant: Nu willen we stabiliteit
"Het moet groeien. Dat kost tijd"

'Lelijk eendje' is voor Ajax niet meer interessant: "Nu willen we stabiliteit"

29-10-2014 09:48

Almere City speelt woensdagavond één van de grootste wedstrijden in de nog jonge clubhistorie. Voor de tweede keer dit seizoen is een club uit de Eredivisie de tegenstander en dan is het ook nog eens koploper PSV. Trainer Fred Grim hoopt dat zijn spelers ervan gaan genieten.

Almere City is het resultaat van eerdere, mislukte pogingen onder de namen Zwarte Schapen en FC Omniworld. Die clubs wilden zo snel mogelijk promotie naar de Eredivisie afdwingen, maar dat is nu geen doel meer. "Nu willen we stabiliteit", zegt Arie van Eijden voormalig directeur van Ajax en nu voorzitter van Almere.

De club werkt met een begroting van 1,7 miljoen euro. Een clubhistorie is er niet, faciliteiten wel. "We hebben een sporthal, een zwembad en we kunnen behalve op kunstgras ook op echt gras trainen. Alles is tot in de puntjes verzorgd", zegt Grim in het Algemeen Dagblad. Mede daarom kiezen talenten van onder meer FC Utrecht, FC Twente, AZ en Feyenoord voor een periode in Almere.

"Voor hen is het geweldig om zich te meten met PSV. Ik bedoel, je kunt ook een eerstedivisieclub loten", zegt Grim. Eerder was vooral de band met Ajax sterk. "Maar sinds Jong Ajax in de Jupiler League speelt, is Almere voor die spelers niet meer zo interessant."

Het samenwerkingsverband met de Amsterdammers loopt na dit jaar ten einde. Almere blijft intussen gezien worden als het lelijke eendje. "Omdat we steeds onder in de Jupiler League spelen. Maar ja, het moet groeien. Dat kost tijd", aldus Grim, die met een stunt tegen PSV een mooie stap zou kunnen maken. Het duel begint woensdag om 18.30 uur.