Ajax kreeg nul op rekest van Deense back: Wilde me doorontwikkelen
"Daar lag voor mij de uitdaging"

Ajax kreeg nul op rekest van Deense back: "Wilde me doorontwikkelen"

29-10-2014 10:54
20

Simon Poulsen nam in 2012 de beslissing om AZ te verruilen voor Sampdoria. Anderhalf jaar later keerde de opkomende linksback alweer terug in het shirt van de Alkmaarders. Naar eigen zeggen had hij ook voor Ajax kunnen kiezen in plaats van de Italiaanse competitie.

"Daar had ik geen interesse in. Ik wilde een avontuur in het buitenland, wilde me doorontwikkelen. Een nieuw land met een andere cultuur, ander soort voetbal, maar verdedigend ook. Daar lag voor mij de uitdaging", vertelt de vleugelverdediger in gesprek met AZ Fanpage. "Bij mijn terugkeer kon ik ook naar andere clubs in Nederland, maar dat wilde ik niet. AZ is mijn club, dat is bij iedereen bekend."

Poulsen beleefde een ongelukkige periode bij Sampdoria. "Toen ik bij de club kwam, waren ze net gepromoveerd naar de Serie A. Toen de trainer die mij had gehaald na drie maanden ontslagen werd, kwam ik bijna niet meer aan spelen toe. Het was een moeilijke periode voor mij. Ik ben er mentaal sterker door geworden en kan nu makkelijker met tegenslagen omgaan."

De verdediger voelt zich thuis in Alkmaar, wat te zien is aan zijn kenmerkende glimlach. "Ik zit gewoon lekker in mijn vel hier. Eigenlijk kan ik bij AZ niet anders dan lachen en vrolijk zijn. Toen ik hier was, voelde ik me al goed bij de fantastische steun die de supporters mij gaven. Op het moment dat ik wegging, besefte ik pas echt hoeveel dat voor me betekende."