Als er één opponent is waar je zelfvertrouwen tegen kan tanken, dan is het Bayern
"We zitten voor het eerst sinds lange tijd in zo'n kritische fase"

"Als er één opponent is waar je zelfvertrouwen tegen kan tanken, dan is het Bayern"

29-10-2014 11:18
1

Jürgen Klopp denkt als hoofdtrainer van Borussia Dortmund eindelijk weer de weg omhoog te kunnen inzetten. Dinsdagavond boekte de Bundesliga-club een 3-0 overwinning op FC Sankt Pauli in de strijd om de nationale beker.

Borussia Dortmund wist al ruim een maand, met uitzondering van de Champions League, geen wedstrijd meer te winnen. In de laatste zes competitieduels werd slechts één punt gepakt door de manschappen van Klopp. "Op basis van de eerste helft ben ik tevreden. Maar na rust hebben we helemaal niets goed gedaan", zo reageert de keuzeheer kritisch op de clubwebsite.

"We waren onrustig en het zag er niet goed uit. Maar het belangrijkste is dat we een stap vooruit gezet hebben." Centrale verdediger Mats Hummels sloot zich aan bij de eindverantwoordelijke. "Na de rust speelden we zwak. Maar het belangrijkste was om door te komen naar de derde ronde in het toernooi. Dat is gelukt. We zitten voor het eerst sinds lange tijd in zo'n kritische fase. Daardoor neem het zelfvertrouwen ook af."

"Tegen Sankt Pauli hebben we een stap voorwaarts gezet, nu moeten we zorgen dat we deze lijn doortrekken naar het competitieduel van zaterdag. Een enorme klus aangezien Bayern München de tegenstander is. Maar als er één opponent is waar je zelfvertrouwen tegen kan tanken, dan is het Bayern wel."