Hiddink geeft Willems en Van Rhijn een kans; ook twee opvallende afwezigen
Voorselectie Oranje ook met Vlaar en Memphis

Hiddink geeft Willems en Van Rhijn een kans; ook twee opvallende afwezigen

29-10-2014 12:30
37

Jetro Willems en Ricardo van Rhijn keren terug in de voorselectie van het Nederlands elftal. De backs van respectievelijk PSV en Ajax zien hun goede vorm in de Eredivisie beloond worden door bondscoach Guus Hiddink.

Beide verdedigers ontbraken de afgelopen maanden in het Nederlands elftal, maar hebben een vormcrisis achter zich gelaten. Ook Ron Vlaar en Memphis Depay, die vanwege blessures de afgelopen interlandperiode misten, keren terug in de voorselectie. 

Jeremain Lens, de afgelopen jaren een vaste waarde in de Oranje-selectie, is afgevallen en maakt niet eens meer deel uit van de voorselectie. Datzelfde geldt voor Daryl Janmaat, die is gepasseerd. Tijdens de eerste EK-kwalificatiewedstrijd, uit tegen Tsjechië, was hij nog basisspeler onder Hiddink. De back van Newcastle United ging toen echter in de fout bij de beslissende treffer van de Tsjechen (2-1).

Jeffrey Bruma maakte begin deze maand ook nog deel uit van de Oranje-selectie, maar is er deze keer niet bij. De weer fitte Georginio Wijnaldum mag eerst bij PSV wedstrijdritme opdoen en is er (waarschijnlijk) daarom nog niet bij. Onder meer Virgil van Dijk, Ibrahim Afellay, Davy Klaassen, Luciano Narsingh en Quincy Promes zijn ook opgenomen in de voorselectie.

Het Nederlands elftal oefent woensdag 12 november in de Arena tegen Mexico. Vier dagen later wacht in hetzelfde stadion het EK-kwalificatieduel met Letland.