Oranje-revolutie blijft uit: Nog geen spelers met een grote reputatie gesneuveld

Oranje-revolutie blijft uit: "Nog geen spelers met een grote reputatie gesneuveld"

29-10-2014 13:49
12

Guus Hiddink maakte woensdag zijn voorlopige selectie voor de komende wedstrijden van het Nederlands elftal bekend. Oranje oefent begin november tegen Mexico en speelt in het kader van de EK-kwalificatiecyclus tegen Letland.

Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma en Erik Pieters behoren in tegenstelling tot de wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland niet tot de selectie van Hiddink. Daarmee lijkt het aangekondigde plan van aanpak voorlopig zonder verstrekkende gevolgen te blijven voor de spelersgroep. "Er is geen sprake van een revolutie of een koerswijziging. Er zijn nog geen spelers met een grote reputatie gesneuveld", zegt NOS-commentator Arno Vermeulen op de website van de omroep.

Als er al een slachtoffer van naam is, dan heet deze Jeremain Lens. "Dat Bruma er niet bij zit is logisch, omdat Ron Vlaar terugkeert na een blessure. Het ontbreken van rechtsback Janmaat is ook niet heel opmerkelijk, Ricardo van Rhijn maakt wekelijks een sterke indruk bij Ajax. Het meest verrassende is dat Paul Verhaegh wel bij de selectie zit voor die positie", gaat Vermeulen verder.

De commentator is niet verrast dat Hiddink Willems de voorkeur geeft boven Stoke City-verdediger Erik Pieters. "Willems is de uitblinker bij PSV op dit moment en Erik Pieters heeft toch een tijdje wat minder gespeeld bij zijn club. En Lens? Na het debacle tegen IJsland werd al gezegd dat hij zijn plek wel eens zou kunnen verliezen. Zeker nu Memphis Depay weer terug is", aldus Vermeulen op de website van de NOS.