Trotse debutant Zivkovic stelt spelers Urk teleur na laatste fluitsignaal
Spits wil aandenken aan debuutduel overhouden

Trotse debutant Zivkovic stelt spelers Urk teleur na laatste fluitsignaal

29-10-2014 13:55
6

Richairo Zivkovic maakte dinsdag eindelijk zijn debuut voor Ajax. De spits van de Amsterdammers was in zijn eerste drie maanden als Ajacied vooral speler van de beloften. In het bekerduel met SV Urk werd het wachten beloond.

De van FC Groningen overgekomen aanvaller kwam direct na rust het veld in en fleurde zijn debuut op met een doelpunt. De eindstand bepaalde hij daarmee op 0-4. Na afloop wilde hij, in tegenstelling tot veel van zijn collega-Ajacieden, zijn shirt niet weggeven aan een speler van Urk. "Dit is mijn debuutshirt. Ik ga het inlijsten en thuis aan de muur hangen", zegt Zivkovic tegen RTV Noord.

In gesprek met Ajax TV ging de spits dieper in op zijn debuut. "Het voelt goed. Ik heb hier lang op moeten wachten, maar het moment is eindelijk gekomen", aldus de speler die langer dan hem lief was alleen bij de beloften speelde. Hij zette zich daar overheen. "Nu is het heerlijk. Af en toe was ik in balbezit onnauwkeurig. Ik miste een kans, maar de tweede kans ging erin. Dat was natuurlijk wel lekker."