Noteer maar, Guus blijft gewoon aan en zorgt ervoor dat wij naar het EK gaan
Oud-bondscoach Beenhakker vol vertrouwen over de kansen van Oranje op het EK

"Noteer maar, Guus blijft gewoon aan en zorgt ervoor dat wij naar het EK gaan"

29-10-2014 15:07
9

Voetbalminnend Nederland hoeft niet te vrezen. Oranje gaat 'gewoon' naar het EK van 2016 in Frankrijk. Dat is althans de mening van Leo Beenhakker, die zich tegenover Voetbal International uitlaat over de situatie bij het Nederlands elftal.

De voorselectie van Oranje voor de duels met Mexico (oefen) en Letland (EK-kwalificatie) kende geen al te grote verrassingen. Bondscoach Guus Hiddink zou na de blamage tegen IJsland maatregelen nemen en zette een streep door onder meer Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens en Daryl Janmaat. Memphis Depay, Ron Vlaar en Ricardo van Rhijn zitten wel bij de voorlopige selectie.

''Ik zie die jongens niet iedere week voetballen, maar in Zeist lopen er vakmensen rond onder leiding van Guus'', zegt Leo Beenhakker tegen Voetbal International. ''Het is hun taak die selectie te vormen en als coach moet je dan mensen teleurstellen; anderen geef je vertrouwen.''

De oud-bondscoach is niet verrast dat Hiddink de bezem niet door de selectie heeft gehaald. ''Je houdt altijd vast aan een bepaalde kern. Ik vind het niet zo gek dat de resultaten nu wat tegenvallen. Na zo'n eindtoernooi gebeurt er nogal wat met een speler. Wat dat betreft zijn het soms net mensen. Als je zes weken met de pacemaker op honderd hebt gelopen, kun je daarna wat terugvallen'', aldus Don Leo.

Ook Beenhakker heeft gezien dat Oranje na het WK zeer moeizaam speelt en dat het halen van het EK van 2016 in Frankrijk geen gemakkelijke opgave zal worden. Toch is hij vol vertrouwen. ''Dat mag je gerust noteren: Guus blijft gewoon aan en zorgt ervoor dat wij naar het EK gaan.''