Boëtius wees Spaanse interesse af: 'Ik voelde me niet rijp, in alle opzichten niet'
"Nu maak ik dit dieptepuntje mee bij Feyenoord, nou, liever hier dan daar"

Boëtius wees Spaanse interesse af: 'Ik voelde me niet rijp, in alle opzichten niet'

29-10-2014 16:15
7

Jean-Paul Boëtius krabbelt langzaam weer op. De buitenspeler van Feyenoord raakte zijn basisplek in de Kuip kwijt. Voor de aanvaller hét signaal dat hij afgelopen zomer de juiste beslissing nam.

De Oranje-international stond in de zomer in de belangstelling van onder meer Sevilla, meldt Voetbal International. Boëtius, die een contract tot de zomer van 2016 heeft in Rotterdam, besloot bij Feyenoord te blijven. Waarom koos de aanvaller niet voor de Spaanse competitie? "Simpel, nog niet uitgeleerd en nog steeds niet. Ik voelde me niet rijp voor een stap naar het buitenland, in alle opzichten niet", zegt Boëtius in een interview met VI.

"Je hebt daar nooit de garantie dat je speelt, dus wat als ik daar op de bank was komen te zitten, ver weg van mijn vrienden en familie? Nu maak ik dit dieptepuntje mee bij Feyenoord, nou, liever hier dan daar. Nu heb ik de mensen die me op de been houden, dichtbij. Wat dat betreft is dit dan wel weer een goede les. Ik hoop niet dat het ooit nog gebeurt, maar als ik in de toekomst ergens op de bank kom te zitten, weet ik in ieder geval hoe het voelt."