Dortmund-ster blijft 'hot' in Duitsland: Ook wij kennen zijn kwaliteiten
Reus staat al tijden in de belangstelling van Bayern München

Dortmund-ster blijft 'hot' in Duitsland: "Ook wij kennen zijn kwaliteiten"

29-10-2014 16:30

Het is nog steeds niet bekend waar de sportieve toekomst van Marco Reus ligt. De aanvaller van Borussia Dortmund kan volgend jaar voor 25 miljoen euro vertrekken. Bayern München aast al tijden op de Duitse international.

In Dortmund hebben ze haast en de clubleiding wil het contract van Reus, dat tot medio 2017 loopt, graag verlengen. Op deze manier kan de vastgestelde afkoopsom van 25 miljoen euro (vanaf juli 2015) namelijk van tafel. ''Onze intentie om met Marco verder te willen gaan, is niet veranderd'', bevestigt Dortmund-directeur Michael Zorc in gesprek met SportBild. Momenteel hebben de matige prestaties op het veld echter de hoogste prioriteit. Dortmund staat namelijk op een dramatische vijftiende plaats in de Bundesliga met slechts zeven punten. ''Deze situatie heeft onze aandacht nog en we moeten snel uit dit dal komen. Al het andere is nu even minder belangrijk'', stelt Zorc.

Reus kan Dortmund over een half jaar al 'goedkoop' verlaten en dat willen die Borussen voorkomen. Zeker omdat Bayern München al diverse malen interesse heeft getoond. Karl-Heinz Rummenigge begint er tegen SportBild maar weer eens over. ''Ook wij kennen zijn kwaliteiten en zijn op de hoogte van de clausule. Mogelijkerwijs is zo'n jonge, Duitse international voor ons interessant'', zegt de voorzitter. ''Maar ik wil niet voor onrust zorgen in Dortmund.''