'Zet Willems neer bij Real in plaats van Marcelo of Coentrão en hij doet gewoon mee'
De Mos: "Hiddink wil nu weinig commotie, want die is er al genoeg geweest"

'Zet Willems neer bij Real in plaats van Marcelo of Coentrão en hij doet gewoon mee'

29-10-2014 16:25
10

Aad de Mos is niet verrast dat grote veranderingen in de voorselectie van het Nederlands elftal uit zijn gebleven. Na een teleurstellende start van zijn tweede periode als bondscoach van Oranje slachtofferde Guus Hiddink vooralsnog alleen Jeremain Lens, Daryl Janmaat, Erik Pieters en Jeffrey Bruma.

"De verandering zal ook niet zozeer zitten in de namen, maar wat Oranje in de wedstrijden zal laten zien", zegt De Mos in gesprek met Voetbal International met het oog op de voorselectie van Oranje. "Ik zie ook geen reden tot schokkende veranderingen. Hij wil nu weinig commotie, want die is er al genoeg geweest. Hij gaat zijn spelers persoonlijk vertellen wat er moet veranderen. En dat zal op 12 november dan blijken uit de opstelling en uit de uitvoering, pas dan zal duidelijk worden wat het nieuwe plan van aanpak van Hiddink is."

De Mos heeft vooral een zwak voor Jetro Willems. De PSV-verdediger maakt stappen, nadat hij eerder met Oranje al deelnam aan het EK in Polen en Oekraïne. Na een jaar afwezigheid is hij weer in beeld bij Oranje. "Hij is zó goed. Ik heb hem zelf meegemaakt bij Sparta en daarna ook bij PSV aan het werk gezien. Maar zet 'm neer bij Real Madrid in plaats van Marcelo of Fábio Coentrão en hij doet gewoon mee. Hij moet alleen leren verdedigen en rugdekking gegeven, net als Van Rhijn. Maar dat zullen ze toch wel een keer gaan leren?", aldus De Mos tegenover VI.