Scheuren in NAC-stadion leveren gemeente Breda tegenvaller van zeven ton op
Herstel zal zeven ton gaan kosten

Scheuren in NAC-stadion leveren gemeente Breda tegenvaller van zeven ton op

29-10-2014 16:51

Het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda vertoont scheuren in de betonnen constructie. Deze moeten hersteld worden en dat zal zeven ton gaan kosten. Dat schrijft de gemeente Breda, eigenaar van het stadion.

In mei van dit jaar is een rapport uitgebracht over de vorming van de scheuren. De oorzaak is onbekend. De situatie wordt nu onderzocht, meldt Omroep Brabant. De lange zijde van de hoofdtribune en het hoofdgebouw zijn het ergste getroffen. Het herstel van een zogenaamde oplegnok op de hoofdtribune zal 45.000 euro gaan kosten. Ook de oplegnokken van de overige tribunes moeten worden gerepareerd (150.000 euro). Dat geldt eveneens voor de liggers (een half miljoen euro).

Wethouder Bernie van den Berg ziet geen veiligheidsrisico's en heeft daarom de KNVB niet ingelicht over het ontstane probleem. "Het herstel moet wel met spoed gebeuren, maar dat is in 2015 voorzien." De wedstrijden van NAC kunnen de komende tijd 'gewoon' doorgang vinden, zegt een woordvoerder van de club. In 2002 is er namelijk ook al een scheur ontdekt. "Toen is er een tijdelijke oplossing gevonden en daarna is de scheur groter geworden. De wedstrijden kunnen gewoon doorgaan. Er is geen enkel probleem met de veiligheid."