Stevens: Dáárom is de Bundesliga de beste ter wereld, echt de nummer één
Stevens weet wat het is om ontslagen te worden

Stevens: "Dáárom is de Bundesliga de beste ter wereld, echt de nummer één"

29-10-2014 17:08
2

Huub Stevens trainde liefst vijf clubs in de Bundesliga en is daarmee de meest ervaren buitenlandse trainer in Duitsland. De momenteel werkloze hoofdcoach kent de keerzijde en heeft zijn koffers altijd gepakt.

Het Duitse Bundesliga.de ging in gesprek met Stevens, die na zijn vertrek bij VfB Stuttgart zonder club zit. De Limburger volgt de Bundesliga nog op de voet en is onder de indruk van Borussia Mönchengladbach, dat tweede staat. Waar Die Fohlenelf moeiteloos rouleren met spelers, had Stevens daar bij PAOK Saloniki moeite mee. De Griekse club besloot Stevens afgelopen seizoen na een kort dienstverband op straat te zetten. Niet veel later vond de coach onderdak bij Stuttgart.

"Ondanks dat wij ook in de Europa League speelden, zagen sommige spelers het nut van rouleren niet in. Vooral de Griekse spelers geloofden dat het hun kansen op het WK in Brazilië zou verkleinen", aldus Stevens tegen Bundesliga.de. "Dat was een groot probleem en aan het eind van de rit stonden we zowaar tweede in de competitie, maar wel negentien punten achter Olympiakos Piraeus. De clubleiding besloot dat het beter was om uit elkaar te gaan. Als trainer staan je koffers altijd gepakt", lacht hij.

Stevens zei daarna te vinden dat de Bundesliga de sterkste competitie ter wereld is, mede door het talentenprogramma en de opleidingsinstituten die de Duitse voetbalbond DFB na de eeuwwisseling heeft geïntroduceerd. "Dáárom is de Bundesliga de beste ter wereld, echt de nummer één", is Stevens stellig. "Als ik naar Manchester United – Chelsea en Gladbach tegen Bayern München kijk, is het resultaat (gelijkspel in beide wedstrijden, red.) de enige overeenkomst. De kwaliteit van voetballen is in Duitsland hoger."