Bange Indonesische clubs gestraft na bizar duel met vijf eigen doelpunten
Sleman en Semarang uit de competitie gezet

Bange Indonesische clubs gestraft na bizar duel met vijf eigen doelpunten

29-10-2014 17:30
2

PSS Sleman en PSIS Semarang zijn door de nationale voetbalbond van Indonesië uit de competitie gezet. In een onderling duel vielen liefst vijf eigen doelpunten en dat was voor de bond reden de voetbalclubs te schrappen.

Sleman en Semarang zijn actief in de Indonesische eerste divisie en speelden afgelopen weekeinde in Jogjakarta tegen elkaar in de kwartfinale van de play-offs. De winnaar zou het in de halve finale moeten opnemen tegen Borneo FC. Beide ploegen hadden daar echter bar weinig zin in, aangezien Borneo wordt gevreesd vanwege vermeende banden met de georganiseerde misdaad, meldt de NOS.

Geen van de clubs had zin om te winnen en daarom bleef de stand tot de 86ste minuut gelijk: 0-0. Sleman vond het toen tijd voor een beslissing en de ploeg schoot twee keer in eigen doel. Semarang herhaalde het trucje en maakte liefst drie eigen doelpunten in de laatste minuten. De Indonesische voetbalbond kon het niet waarderen en diskwalificeerde beide teams. De FIFA gaat mogelijk ook een onderzoek instellen naar de bewuste wedstrijd.