Lewandowski kan 'BVB' dieper in malaise duwen: Het zou de grootste blunder zijn
Poolse spits wil vlammen ten koste van oud-werkgever

Lewandowski kan 'BVB' dieper in malaise duwen: "Het zou de grootste blunder zijn"

29-10-2014 18:20

Robert Lewandowski heeft zijn oud-werkgever Borussia Dortmund opgeroepen om vooral kalm te blijven. 'BVB' eindigde vorig seizoen met de Poolse spits als tweede in de Bundesliga, maar verloor na zijn vertrek naar Bayern München liefst zes van de eerste negen competitiewedstrijden.

Bayern kan Dortmund in competitieverband in grotere problemen brengen door komend weekend de onderlinge wedstrijd in eigen voordeel te beslissen. Lewandowski hoopt die rol op zich te nemen, maar claimt zijn vorige club nog altijd een warm hart toe te dragen. "Dortmund is altijd gevaarlijk en hoeft in een rechtstreeks gevecht voor niemand onder te doen", vertelde de spits aan Bild.

Wedden

Meer odds

"Dortmund beschikt over veel geblesseerde spelers, maar heeft nog het hele seizoen de tijd om een ommekeer te realiseren. Dortmund blijft ondanks de slechte competitiestart een moeilijke tegenstander. Dortmund heeft namelijk nog steeds uitstekende spelers. Het zou de grootste blunder zijn om ze te onderschatten", aldus de 26-jarige Lewandowski.

Voor de international is het veelbesproken vertrek geen aanleiding om Dortmund te vergeten. "Na afloop van onze wedstrijden wil ik altijd direct weten hoe Dortmund het heeft gedaan. Het stemt me niet gelukkig dat ze nu zoveel wedstrijden verliezen."