Messi krijgt toch lof voor WK-prestaties: Lionel was dienstbaar en solidair
Oud-bondscoach gaat niet mee in kritische benadering

Messi krijgt toch lof voor WK-prestaties: "Lionel was dienstbaar en solidair"

29-10-2014 18:55
1

Lionel Messi werd afgelopen zomer weliswaar verkozen tot beste speler van het WK in buurland Brazilië, maar wist geen stempel te drukken op de Argentijnse voetbalploeg. Volgens oud-bondscoach Alejandro Sabella lag dat niet zozeer aan de steraanvaller.

Deze week laaide de discussie rond Messi opnieuw op door uitspraken van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Sabella stelt dat de speler van FC Barcelona juist een uitstekende rol vertolkte binnen de ploeg. "Messi is een voorbeeld voor de Argentijnse ploeg. Hij heeft zichzelf dienstbaar opgesteld en was solidair richting zijn teamgenoten", aldus de 59-jarige coach tegenover Radio La Red.

"Ik wil graag reageren op het WK van Messi. Lionel heeft de groep voor het individuele belang geplaatst, allemaal uit teambelang", looft Sabella, wiens ploeg pas in de verlenging van de WK-finale onderuit ging door toedoen van Duitsland. "Het ontbrak ons aan effectiviteit, maar dat is de voetballerij. Wij hadden wereldkampioen kunnen worden als we zakelijker waren geweest."