Bij elke gemiste kans van Kazim-Richards neemt de druk op Van Geel toe
"Dost wilde een miljoen laten vallen, geen cent minder"

"Bij elke gemiste kans van Kazim-Richards neemt de druk op Van Geel toe"

29-10-2014 21:12
2

Feyenoord is er in de afgelopen jaren in geslaagd financieel gezond te worden en mede daardoor wordt er weer met een flink vergrootglas naar het transferbeleid gekeken. Zeker nu Martin van Geel er niet in lijkt te zijn geslaagd om een goede vervanger van Graziano Pellè aan te trekken.

In Voetbal International wordt het transferbeleid van Van Geel onder de loep genomen. De technisch directeur wist al ruim van tevoren dat Pellè ging vertrekken. "En hij had de ideale opvolger al in het vizier: Bas Dost", begint Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. "Hij onderhandelde met de spits van VfL Wolfsburg, maar schrok van diens bruto jaarsalaris van vier miljoen."

"Dost wilde een miljoen laten vallen, geen cent minder. In de hoop op een lastminute-transfer ging Van Geel tussendoor langs bij Duvan Zapata (Napoli) en sprak hij in Portugal met de vertegenwoordigers van John Guidetti. Zapata had geen zin, Guidetti bleek te duur. Intussen kreeg Van Geel genoeg andere spitsen aangeboden, onder wie Andrej Kramaric..."

Van Geel nam uiteindelijk de gok met Colin Kazim-Richards, zelfs toen Guidetti aangaf dolgraag terug te willen keren. Daardoor wordt de titeldroom wellicht een moeilijk verhaal. "Ongewild heeft Van Geel zich in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Er staat een prima elftal met potentie, dat mag op zíjn conto worden geschreven, maar het gebrek aan scorend vermogen óók en dat begint structureel te worden. En neemt bij elke gemiste kans van Kazim-Richards de druk op Feyenoords td toe."